Lleida, 15 a 17 de setembre de 2022

TURISME ORNITOLÒGIC
jornades Tècniques

Jornades Tècniques
TURISME ORNITOLÒGIC

Aquestes jornades són en realitat tot un taller pràctic i avançat per a professionals del món del turisme i dels serveis, ensems per biòlegs, intèrprets del medi natural, estudiants que es vulguin focalitzar en aquest àmbit i, òbviament, pels amants dels ocells i la natura.

La primera jornada serà oberta per a tothom i les dues següents només per a inscrits veritablement interessats en profunditzar o professionalitzar-se.

El Programa
Palau de Congressos de la Ciutat de Lleida

Dia 1.- 15 de setembre

10:30 a 13:30 del matí

Vers l'excel·lència al turisme ornitològic

En una jornada excepcional rebrem una classe magistral del probablement millor guia de turisme ornitològic del millor país del món en diversitat d’ocells. Es tracta de Diego Calderon, de Colòmbia.

Ens acompanyarà també el director de la Birdfair de Catalunya i la més important de la Mediterrània. En Francesc Kirchner del Delta Birding Festival. Ens hi parlarà del rol de les birdfairs en el desenvolupament del turisme ornitològic.

Tot plegat amb la inauguració en mans del pioner, el naturalista català més universal i guardonat, en Martí Boada.

Dia 2.- 16 de setembre

8:00 a 12:30 del matí

Canvi global, Birding i Ciència

En un -de ben segur- inigualable matí d’anellatge científic d’ocells abordarem dos temes d’actualitat: 

Com afecta i afectarà el canvi climàtic i global al turisme ornitològic?

I, de què es tracta el «birding científic»?

Per parlar-nos de tot plegat tindrem als ornitòlegs Carles Barriocanal, professor de canvi global a la UB i a Guillem Chacon, professor d’anellatge d’ocells a més de 50 països. Tots dos responsables de l’Estació Biològica del Seguiment del Canvi Global, a la Serralada de Marina. De la jornada d’anellatge se n’encarregarà un dels grans experts del país, en Sergi Sales.

Buseu, Pallars Sobirà

Dia 3.- 17 de setembre

9:00 a 13:30 del matí

Aguaits i Fotografia d'Ocells

Clourem les Jornades al Pallars Sobirà. Anirem a conèixer el Projecte Buseu a l’únic indret d’Europa on es poden observar els quatre voltors.

Desprès de l’experiència d’observació i fotografia dels carronyaires tres grans experts en aguaits i fotografia d’ocells debatran per a nosaltres i ens explicaran quins són els requeriments i com s’ha de portar a terme aquesta activitat.

Es tracta dels ornitòlegs Carles SantanaMarc LacasaJordi Canut.

I, qui ho desitgi, podrà romandre tot el cap de setmana en tant idílic indret